Йенс Фойгт счупи едночасовия рекорд с феноменално каране

Той успя! На 43-годишна възраст Йенс Фойгт подобри легендарния едночасов рекорд за най-много изминато разстояние на писта в рамките на 60 минути!

От 2005 година насам рекордът бе притежание на Ондрей Сосенка с постижение от 49.7 километра. Феноменалният германец обаче разби на пух и прах рекорда на украинеца, изминавайки изключителните 51.115 км в рамките на един час на велодрома в Гренхен (Швейцария).

Фойгт стартира в много високо темпо като премина първите 20 километра за 23:39.198 минути, което означаваше, че със средна скорост от 50.718 км/ч е в позиция за нов рекорд. Последва леко намаляване на темпото, а около 40-ата минута Фойгт започна да показва първи признаци на умора, регулирайки позицията си и надигайки се от седалката. Отговорът му обаче бе великолепен, германецът даде всичко от себе си в последните 20 минути и дори правеше обиколки по-бързи от 17 секунди.

В 199-ата си обиколка при 1:28 минути оставащо време, Фойгт изпревари постижението на Сосенка. В края на часа Фойт бе направил 205 обиколки и с дистанция от 51.115 километра се превърна в нов световен рекордьор.

Така германецът, за когото това бе последна състезателна изява, завърши бляскаво кариерата си и проправи пътя за специалистите като Фабиан Канчелара и Тони Мартин, които се очаква в близко време да пробват да подобрят постижението му.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори