Изхвърлиха Саган от Tour de France!

Четвъртият етап на Tour de France се оказа неочаквано драматичен и доведе до изхвърлянето на световния шампион Петер Саган (Bora-Hansgrohe)!

Причината бе, че във финалния спринт Саган изблъсна от трасето Марк Кавендиш, който караше с високо скорост до словака. Саган свали съперника си с лакът, Кавендиш се удари в загражденията и падна тежко като дори има опасения за счупено рамо.

От отбора на Кавендиш веднага пуснаха жалба до UCI с молба за изхвърлянето на Саган, а след внимателно разглеждане на ситуацията тя бе одобрена. Така победителят от третия етап и една от най-големите суперзвезди в колоезденето приключи преждевременно своето участие в Тура!

„Саган си мисли, че с фланелката на световен шампион може да прави всичко“, заяви след инцидента германският спринтьор Андре Грайпел.

В инцидента се намеси и Джон Дегенколб, който се удари в легналия велосипед на Кавендиш и в последствие също бе закаран в болница.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори