Изграждат велоалея около Панчаревското езеро

„Изграждаме зона за отдих и велоалея около Панчаревското езеро“ – това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от сайта Topnovini.bg.

Проектът включва основен ремонт на моста на р.Искър, възстановяване и изграждане на улично осветление и реконструикция на тротоарни настилки. Велотрасето е с дължина 5,3 км, като част от нея е в паркова среда и е с екологична настилка.

„Велоалеята е около езерото в паркова среда. В момента се изпълняват довършителни работи по трасето. Следващият участък, който е изграден, достига гребния стадион през ВЕЦ „Кокаляне“ и е с асфалтова настилка. Алеята продължава до с.Герман“, уточни Фандъкова.

В участъка на „Самоковско шосе” е подменена тротоарната настилка с унипаваж. Мостът над река Искър, който е реконструиран, е с обща дължина 21 м, с връхната стоманобетонна конструкция.

Фандъкова е възложила на новия главен архитект Здравко Здравков да обнови схемата на велотрасетата, като свърже същестуващите и планирани трасета във веломрежа. От думите на кмета стана ясно още, че работят и по проект за велотрасе при гара „Пионер“.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори