Ивайло Габровски: Кариерата ми в колоезденето се оказа загубено време

Рекордьорът по титли от Обиколката на България иска да стане шофьор на тир

Рекордьорът по титли от Обиколката на България и един от най-добрите родни колоездачи в близкото минало Ивайло Габровски иска да стане шофьор на тир, информира вестник „24 часа“.

Габровски е изкарал курсове за съответната категория и се надявам в скоро време да може да започне да се занимава с тази дейност.

Причината за неговото решение е фактът, че в момента Габровски е без работа.

„Виж ми мазолите по ръцете. Цялата ми кариера в колоезденето се оказа загубено време. Сега, на 40 години, какво да правя? Дано да станат нещата с тировете. Но там не се иска само да си на волана. Трябва да оправяш и закрепваш товара и така нататък“, е тъжната равносметка на колоездача.

През 2012 година Габровски спечели Обиколката на Турция, но по-късно в допинг пробата му бе открит кръвният препарат елитропоетин (ЕПО) и бе наказан за 2 години от Международния колоездачен съюз. Тогава той реши да учи за треньор в НСА, а после имаше амбиции и да става председател на Българския колоездачен съюз.

Карането на тир в чужбина е бизнес и за други бивши наши колоездачи като Петър Петров и Иван Станчев.

Velocafe.bg
  • Dimiter Shalvardjiev

    Тъжна работа като го прочетеш, но това е съдбата на повечето професионални спортисти – само най-добрият 1% изкарва достатъчно, за да може след това да не работи доживот. И това се отнася и за много по-богати страни от България.

Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори