В Ирландия инвестират 11 милиона евро за вело инфраструктура

В развитите страни инвестират големи пари във велосипедната инфраструктура, защото се грижат за населението си и защото знаят, че средствата ще се възвърнат по различни начини.

Така е и в Ирландия. Местното правителство обяви, че ще инвестира 11(!) милиона евро във велосипедна инфраструктура, благодарение на които очакват развитие на туризма и много нови работни места.

Транспортният министър на страната Алън Кели обяви, че 3.4 милиона евро от цялата сума ще отиде за развитие на уникална веломагистрала в популярната местност Ринг ъф Кери.

Зелената магистрала ще минава по стара железопътна линия и според Кели ще бъде сред най-красивите пътеки за колоездачи в света.

„26-километровата отсечка от Гренбейт до Кахирсъвийн през планински тунели е великолепна. Предлага гледки към Атлантическия океан и някои от най-впечатляващите пейзажи на Ринг ъф Кели“, сподели той.

Според министъра, новата веломагистрала ще доведе в Ирландия туристи от целия свят и ще създаде близо 100 нови работни места за местната икономика.

А ако случайно сте се съмнявали, останалата част от единадесетте милиона ще отидат за други проекти, които да развият велосипедната инфраструктура в страната.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори