Изобретиха Седалка на безкрайността за комфорт върху велосипеда

infinity seat

Попаднахме на поредното интересно изобретение в света на колоезденето, а то е насочено към седалката, която в много случаи може да причини дискомфорт на велосипедиста, особено при по-дълги пътувания. Този проблем обаче е решен или поне така твърдят създателите на Infinity Seat (в превод: Седалка на безкрайността).

Infinity Seat е уникално изглеждаща седалка, която би трябвало да предотвратява дискомфорта при седенето върху велосипеда, отстранявайки тези части от седалката, които по принцип поемат тежестта на тялото.

Изобретателят, доктор Винсънт Марсел, който е запален състезател по триатлон, е търсел подходяща седалка за самия себе си, но не е успял да хареса нито една, въпреки големия избор, а това го е довело до съмнения в дизайна на стандартната седалка и в последствие до изобретяването на Седалката на безкрайността.

Отстранявайки по-голямата част от седалката, Марсел създава не само много лек дизайн, а и такъв, който не използва седалищните мускули за поемане на тежестта на тялото, пренасяйки тежестта върху глутеалните мускули.

Почти всички седалки са проектирани така, че да помагат на седалищните мускули, но идеята на доктор Марсел тотално пренебрегва това правило. Според него Седалката на безкрайността е „направена да подпомага скелетната структура на колоездача и е подходяща, независимо от мускулната маса и формата на тялото.”

Той счита, че функцията на седалката е да поеме част от теглото, подпомагайки ръцете и краката по време на каране.

Трябва да споменем, че идеята за седалката е вече на година като тогава бе пусната и в платформата за събиране на средства Kickstarter с цел за събиране на 25 хиляди долара. Вместо това обаче се събраха близо 200 хиляди долара, производството стартира като в скоро време всеки желаещ ще може да си закупи от нея. Цената обаче не е ясна.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори