Чавес с историческа победа за Колумбия на Il Lombardia

Естебан Чавес (Orica-GreenEdge) постигна историческа първа победа за Колумбия на последното монументално състезание за сезона Il Lombardia.

Той триумфира след успех пред колегите си от откъсналата се група Диего Роса (Astana) и Ригоберто Уран (Cannondale-Drapac).

Роса бе изтърсен на изкачването Бергамо Алто в последните 5 километра като бе заедно с Ромейн Барде (AG2R La Mondiale), но докато французинът не съумя да се върне в челото, Роса настигна Чавес и Уран докато двамата сънародници внимаваха един за друг.

Роса опита да стигне и до победата в атака в последния километър, която обаче бе неутрализирана от Чавес. В последния завой Роса отново опита да изпревари останалите, но не издържа и Чавес го изпревари преди финалната линия.

За него това е първа победа от Монументално състезание, първа победа изобщо от еднодневно състезание на Световния тур, а Чавес влиза в историята и като първият колоездач извън Европа, който печели Il Lombardia.

Това слага перфектният край на великолепен сезон за Чавес, в който той завърши втори в генералното класиране на Giro d’Italia и на трето на Vuelta a Espana.

Чавес се откъсна от основната група заедно с Уран и Барде, а Роса се включи към тях малко по-късно при оставащи 35 километра.

Четиримата работеха перфектно заедно и изградиха аванс от 1:30 минути, което им позволи да разрешат победата помежду си.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори