Нибали с голяма победа, спечели Обиколката на Ломбардия

Винченцо Нибали (Astana) постигна голяма победа в края на сезона, след като спечели Обиколката на Ломбардия с впечатляваща солова акция. Даниел Морено (Katusha) даде всичко от себе си в преследването, но не успя да се справи със спускачещите качества на италианеца и остана втори. Тибо Пино (FDJ) допълни подиума.

За Нибали това бе първа победа в едно от големите еднодневни състезания. „Винаги съм искал да спечеля такова състезание и сега бе моят момент да го направя. Да спечелиш Монумент трябва да имаш и късмет, беше страхотен ден“, заяви щастливият победител.

Нибали изглеждаше във форма през целия ден като често бе и в челото на групата. Astana участва със силен състав и диктуваше темпото, а Диего Роса подпомагаше Нибали, когато дойде време за последните две големи изкачванията.

Нибали направи своята атака в близост до върха на Чивилио, отскубвайки се от група от 7 колоездачи. Той натрупа добър аванс, а по спускането даде всичко от себе си и успя да направи преднина от 40 секунди на своите съперници.

Роса контрираше опитите за атака на останалите колоездачи, а опитите на Морено не стигнаха за повече от второто място, докато Нибали имаше 300 метра до финала, в които спокойно можеше да отпразнува успеха си.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори