Отново ще има Ice Ride – велошествие в защита на Арктика

Ice Ride 2

Участниците в Ice Ride в София през миналата година

За втора година в София ще се проведе Ice Ride – велошествие в защита на Арктика. Инициативата, организирана от Грийнпийс България, има за цел да даде гласност на проблемите в Арктика, където ледовете се топят със застрашителни размери, а това води и до големи климатични промени.

Велошествието в София ще се състои на 4 октомври /събота/ от 16 часа като сборният пункт е езерото Ариана.

По този начин страната ни отново ще се включи в глобалната инициатива Save the Arctic и ще бъде една от многото държави по целия свят, в които на 4 октомври ще се проведат велошествия в защита на Арктика.

Velocafe.bg е медиен партньор на инициативата и ще ви информираме за всичко около нея.

Ice Ride
Ето и подробности от организаторите:

 Ice-Ride_AN-banner_1500x400px

Включи се в Ice ride –  София.

Присъедини се към нас на 4 октомври, за да караме за Арктика и да настояваме да запазим тази уникална територия.

Защо организираме велошествието ICE RIDE?
Арктика регулира нашия климат, също така дава дом на 4 милиона човека и на някои невероятни животни, които се срещат единствено там, като полярната мечка и моржа.

#IceRide е приятелско, семейно събитие. Хората в целия свят ще излязат по улиците на 4 октомври, за да настояват пред световните лидери да вземат решение Арктика да бъде обявена за защитена територия, както и да предприемат решителни действия по въпроса с климатичните промени.

Ти можеш да помогнеш това движение да се разрастне. Всеки, където и да се намира може да спаси Арктика #SaveTheArctic. Доведете вашите приятели, семейство и животни. Включете се заедно в Ice Ride!

Ще се видим там!

И ако още не сте убедени, дали да участвате, вижте ТУК как протече велошествието през 2013-а!

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори