IAM Cycling става част от Световния тур

 

Швейцарският колоездачен отбор IAM Cycling ще бъде част от Световния тур през 2015 година, информира испанския специализиран сайт Biciciclismo.

Международният съюз е в процес на обработване на регистрации за следващия сезон, но според изданието швейцарците са се съгласили да се изкачат на последното ниво на йерархията, след като в последните две години бяха Професионален Континентален отбор.

Ако всички отбори получат лицензи, то IAM Cycling ще бъде 18-ият отбор в Световния тур за 2015, което оставя само 4 уайлд-карти за участие в Tour de France и останалите Гранд турове за отбори извън световния елит.

В момента IAM Cycling разполага с 23 колоездачи, но ще трябва да подпише с още поне трима, за да спази изискванията на Световния тур да разполага с 26. Освен това тимът ще се нуждае от допълнителни хора в щаба си.

Звездите на IAM Cycling в момента са Силван Шаванел, новият носител на едночасовия рекорд Матиас Брендле, специалистът в класиките Хайнрих Хойслер и италианският спринтьор Матео Пелучи.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори