Хорнър след тежката катастрофа в Италия: За малко не умрях

 

През миналата седмица Крис Хорнър претърпя ужасяващ пътен инцидент, след който американецът пострада тежко – пробит бял дроб, четири счупени ребра, както и множество белези по главата и тялото. Самият той обаче сподели, че нещата са могли да бъдат много по-лоши и че всъщност се е разминал на косъм със смъртта.

По време на тренировка в северна Италия, Хорнър е бил блъснат от Рейдж Роувър в тунел. Шофьорът, 70-годишен мъж от Милано, е идентифициран по-късно, тъй като не е спрял, за да помогне на Хорнър, твърдейки, че не е разбрал, че е блъснал колоездача.

В интервю за „Гадзета дело Спорт“, Хорнър сподели, че иска да вярва на шофьора, но не помни детайли от случилото се.

„Вярвам му, искам да му вярвам. Просто това бе момент на лош късмет“, сподели той, след като бе изписан от болницата в Лечо. „Тренирах и влязох в тъмен, тесен тунел. Но не помня нищо за катастрофата, единствено си спомням, че когато дойдох в съзнание, бях в другия край на тунела.“

„Ако друга кола или камион бяха минали през тунела, когато катастрофирах, щях да съм мъртъв. Имах късмет. В момент на лош късмет, бях голям късметлия“, сподели Хорнър.

Той потвърди, че със сигурност ще пропусне Giro d’Italia заради контузиите си и ще съсредоточи подготовката си върху Tour de France и Vuelta a Espana, където има да за защитава титлата си.

„Възрастта е само концепция. 42 или почти 43 може да значи, че си стар или да значи, че все още си млад. Зависи от теб, как се чувстваш, твоята мотивация, твоите мечти и желания. Погледнете Йенс Фойгт. Той е пълен със сила, енергия и ентусиазъм, а е месец по-възрастен от мен“, допълни Хорнър.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори