Неостаряващият Хорнър взе убедително етапа и червената фланелка

Крис Хорнър (RadioShack-Leopard) спечели победата в 10-тия етап на Vuelta a Espana, а с това и червената фланелка за лидер в генералното класиране. Неостаряващият американец направи страхотна атака в последното изкачване на Алто Азаланас и в крайна сметка завърши с цели 48 секунди пред големия фаворит Винченцо Нибали (Astana).

Хорър се откъсна от елитната лидерска група 4.5 километра от върха на трудното изкачване. 41-годишният американец бързо направи значителна разлика на другите претенденти, които не бяха в състояние да го стигнат. Хорнър успя да задържи аванса си, въпреки ожесточеното ускорение на Нибали в последните метри и в крайна сметка завърши с 48 секунди пред италианеца.

Алехандро Валверде (Movistar) изпревари Иван Басо (Cannondale) и Хоаким Родригес (Katusha) в спринта за третото място, на 1:02 минути зад Хорнър.

Досегашният лидер Дани Морено имаше затруднения на последното изкачване и завърши деня с над 2 минути изоставане.

Хорнър ще носи червената фланелка поне 2 денонощия, тъй като във вторник е първият почивен ден на Вуелтата. Американецът ще започне 11-тия етап с преднина от 43 секунди пред Нибали и 53 пред Николас Роуч. Валверде е четвърти на 1:02 минути, следван от Хоаким Родригес на 1:40.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори