Шампионът Хорнър пропуснал тест за допинг тази сутрин

Испанските вестници „AS“ и „Marca“ гръмнаха с информация, че новият шампион във Vuelta a Espana Крис Хорнър е пропуснал изненадващ тест за допинг в Мадрид, след като проверяващите не са могли да го открият в ранната понеделнишка утрин.

От неговия отбор RadioShack-Leopard обаче побързаха да прекратят спекулациите като обявиха, че всъщност допинг-ченгетата са отишли в грешен хотел, тъй като Хорнър е променил информацията за местонахождението си в неделя преди финалния етап на Вуелтата.

От Испанската антидопингова агенция са пристигнали в хотел „Принцеса“ в Мадрид, където е била останалата част от отбора, но Хорнър не е бил там. Те са отишли и във втори хотел, където американецът отново не е намерен.

От RadioShack реагираха гневно и обясниха, че Хорнър изрично е пояснил в информацията си, че ще бъде в друг хотел в неделя като дори е обявил в коя стая ще се намира. Той е предпочел да прекара нощта със съпругата си в хотел в центъра на града, вместо да бъде в хотела на отбора. От агенцията обаче явно не са проверили информацията и са посетили грешния хотел.

По принцип, ако Хорнър не може да обясни липсата си на дадените адреси при внезапен допинг тест, това може официално да бъде обявено като неявяване. По правилата, три неявявания в период от 18 месеца може да доведе до наказание.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори