Иван Колев триумфира на Home Mountain Enduro

С много трудни и технични трасета трябваше да се преборят участниците във второто издание на Home Mountain Enduro. Събитието се проведе този уикенд по стръмните и каменисти склонове на Витоша и предизвика десетки любители на планинското колоездене в много оспорвана надпревара.

Състезанието се проведе на 15-17 юли, като част от инициативите от кампанията София 2018 – Европейска столица на спорта и обиколи почти цяла Витоша само за ден! Организаторите на събитието бяха подготвили много интересни и технични трасета, които затрудниха дори най-добрите родни състезатели.

Участниците в надпреварата трябваше да се справят с 4 специални отсечки за най-кратко време и 5 изморителни трансферни етапа, като стартираха в Бояна, преминаха от Бай Кръстьо до Симеоново от там до Голи връх, след това през Платото, х.Момина скала и финишираха отново в Бояна, преминавайки над 30 км с изключително натоварващо каране.

Най-добро общо време от 25:53.52 мин. успя да постигне миналогодишния победител в Българските Ендуро Серии – Иван Колев, който демонстрира изключително стабилно каране през целия уикенд и заслужено се качи на първото стъпало на почетната стълбица в категория мъже елит. След него се класираха Добромир Добрев и Емил Стойнев.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

При мъжете над 30 години най-бърз беше Андрей Балевски с общо време от специалните отсечки 28:45.58 мин, следван от Антон Настев и Илиян Хаджиин. При мъжете над 40 години на първо място успя да се класира Стефан Седефчев, следван от Петър Тачев на второ и Лъчезар Стаменов на трето място.

В категорията на юношите най-бърз бе Теодор Мавродиев, който освен първи в своята категория успя да се класира втори в общото класиране от всички участници. До него на стълбичката се наредиха още две от младите надежди на българското колоездене – Денислав Ангелов и Ивайло Делев, които също се справиха отлично с тежкото състезание.

Събитието завърши успешно без никакви сериозни травми и инциденти и остави само положителни емоции в участниците. Организаторите от Консепт Криейтив обещават да продължат традицията и вече кроят планове за 2017 година.

Home Mountain Bike 2016

Home Mountain Enduro 2016 се проведе с подкрепата на София 2018 – Европейска столица на спорта, Столична Община, Нисан България, Pulse Cycles, RAM Bikes, Drop IN, Roobar, Ред Бул, Five Ten, Adidas, Банкя и др.

Home Mountain Bike 2016 2

Следващия кръг от Българските Ендуро Серии ще се проведе на 20-21 август в банско. Повече подробности и пълен календар със събитията от Българските Колоездачни Серии можете да намерите на www.race-series.com.

Home Mountain Bike 2016 3

Home Mountain Bike 2016 4

Home Mountain Bike 2016 5

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори