Росен Ковачев над всички и в Home Mountain Bike Cup

Ново състезание по спускане, нова победа за Росен Ковачев. След като седмица по-рано триумфира на Витоша DOWNHILL, в неделя състезателят на Gravity бе над всички и на Home Mountain Bike Cup.

Организаторите от Concept Creative както винаги се бяха справили перфектно с подготовката на трасето и със самото провеждане на състезанието, към което имаше завиден интерес към участие, а и от страна на зрители. Освен близки и приятели на състезателите, много хора, избрали да прекарат почивния ден на Витоша, останаха и наблюдаваха с интерес надпреварата.

DSC_0840

Росен Ковачев прелетя по трасето за време 2:32.44 минути, не оставяйки съмнение в обичайното си превъзходството над всички останали участници. Втори завърши Стивиан Гатев (GO RIDE KONA) с изоставане от 4.60 секунди зад победителя. Тройката допълни Стиван Стефанов с време 2:40.12, оставяйки зад себе си Йоан Нейчев (DRAG ZONE), Виктор Ненчев (Ascona) и Явор Пейчинов (Four Twenty).

DSC_0076

Най-доброто време след това на шампиона Ковачев всъщност записа победителят при юношите и негов съотборник в Gravity Емилиян Соколов, който с 2:36.36 минути показа, че в следващите години ще бъде една от звездите в дисциплината. Вторият Валентин Тенев и третият Мартин Войнов (Drag Zone) също записаха добри времена – съответно 2:44.09 и 2:46.22.

DSC_1010

При ветераните първи е Димитър Белчев с 2:47.36, следван от Антон Настев (Ram Bikes) – 2:55.03 и Дечко Груев (FourTwenty) – 2:57.95.

DSC_0030

Както винаги, сериозни поздравления за момчетата, каращи твърдаци, за които трасето бе истинско предизвикателство. При тях първи бе Теодор Мавродиев (Bela extreme) с 3:00.42, втори остана Шери Юзиров (VIVO) с 3:05.46, а тройката допълни Павел Георгиев (Underground Riders) с 3:09.97.

За разлика от преди седмица, когато Полина Петрова бе единствената участничка при дамите на Витоша DOWNHILL, на Home Mountain Bike Cup имаше три представителки на женския пол. Победителка се оказа Андреана Янкова с време 4:14.10, което бе със само 5 стотни по-добро от това на Полина. Трета финишира Виктория Генова (Shore Invaders).

И на последно място, но не и по важност, в състезанието за първи път имаше категория деца. В нея петима страхотни малчугани се пуснаха и показаха никак не лоши възможности с оглед възрастта си. Най-бърз сред тях бе Румен Белезирев (Шампион Рейсинг) с 3:22.89, следван от Антонио Денков – 3:47.27 и Михаил Петренски (VIVO) – 4.00.42.

Пълното крайно класиране можете да видите ТУК, а в следващите дни очаквайте и много снимки!

DSC_0089

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори