Невероятно: Как холандски колоездач измами смъртта два пъти

Холандският колоездач Маартен Де Йонге може би е най-големият късметлия на Земята. Причината е, че той успя като по чудо да се спаси от сигурна смърт на два пъти!

Маартен, който се състезава за малайзийския отбор Terrengganu, е трябвало да пътува и с двата полета на Малайзийските авиолинии, с които през тази година се случиха трагични инциденти – изчезналият през март MH370 и разбилият се в Украйна MH17, при който починаха всички 298 души на борда.

И в двата случая, Маартен е променил своя полет в последната минута и така е спасил живота си, разказва ABC News.

29-годишният колоездач разкри в своя профил в Туитър, че е планирал да се завърне в Куала Лумпур с фаталния полет на Малайзийските авиолинии на 17 юли. Той е бил в Холандия, за да участва в Националното първенство по колоездене, на което завърши 35-и, след което е трябвало да се завърне в Малайзия именно с разбилия се самолет. В последния момент обаче Маартен решил да пътува през Франкфурт, поради простата причина, че така полетът му е бил значително по-евтин. Именно това решение го е спасило от това да бъде сред 298-те жертви на трагедията.

„Аз още съм в Холандия, но днес (петък) трябваше да летя за Куала Лумпур. В последния момент се отказах и реших на тръгна по-късно, тъй като като цената на билета беше 300 евро“, обясни Маартен малко след като разкри, че е можело да бъде на самолета. „Животът ми беше спасен от икономията. За полета в петък билетът струваше 1000 евро“

Само няколко месеца по-рано пък, на 8 март, холандецът е бил съвсем близо до това да бъде в полет MH370 на Малайзийските авиолинии от Куала Лумпур до Пекин, който изчезна и все още не е открит.

„Тогава тръгнах с друг полет, който излетя 50 минути по-късно. В залата преди тръгването поговорих с хора, които пътуваха с MH370“, разказва колоездачът.

„Това е ужасно. Много съжалявам за пътниците и техните семейства. Все пак съм много щастлив, че съм невредим“, каза още Маартен, който въпреки всичко ще продължи да се вози с Малайзийските авиолинии.

„Трябва да опиташ да не се притесняваш прекалено много, защото иначе няма да стигнеш доникъде. Имах късмет два пъти, надявам се и следващия път да е така.“

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори