GPS против кражби и велокомпютър в едно

20150121162854-hiw2

След като наскоро ви разказахме за система за защита срещу кражбите на велиспеди (цък) чрез GPS в педалите, попаднахме на още една интересна иновация: скрито GPS устройство, което има функциите и на вело компютър. „Bike Hawk GPS“, което според нас има потенциал да намали кражбите на велосипеди, може да бъде скрито в седалката, кормилото или задния фар на вашия велосипед.

Освен средство за защита от кражби, устройството може да се ползва и за засичане и следене на маршрути с популярните програми Strava и Endomondo.

Точността на измерване на координатите е с отклонение до максимум 2,5 метра, а батерията може да издържи до месец и половина, ако е напълно заредена. За монтирането на устройството производителите предлагат и специални секретни болтове, което също затруднява демонтирането му.

20141230063019-trackers

Системата за сигурност се „задейства“, когато заключите велосипеда си. Ако бъде поместен по-късно, сензорът в системата изпраща сигнал до вашия мобилен телефон, както и SMS, което позволява да проследите местоположението му, където и по света да се намира. Готино, а?!

Очаква се продуктът да започне да се произвежда в средата на 2015 г., ако компанията успее да набере нужните средства чрез Indiegogo, и ще струва около 150 лева.

Видео за проекта:

Velocafe.bg
  • osemshest

    За много по-малко пари има устройства със същият ефект. Такова например е на trackr устройството и струва 24-25 долара, т.е. с доставката има няма 50лв някъде.

Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори