Грандиозен финал на Българските Градски Байк Серии тази неделя в Пловдив

Десетки колоездачи от цяла България премериха сили в зрелищния финал на Българските Градски Серии за 2017! Много адреналин и силни емоции превзеха града под тепетата, който за първи път бе домакин на подобно събитие!

Тепето Ърбан Даунхил“ бе трети, финален кръг от градските серии и предизвика някои от най-добрите родни колоездачи в оспорване битка за призовите места. Трасето за състезанието беше изградено в парк Бунарджика и бе с дължина малко под 1 километър. Участниците в събитието трябваше да преминат за възможно най-кратко време през множество стълби, камъни, скокове и най-разнообразни специално изградени дървени конструкции.

2

В най-оспорваната категория на мъжете, най-добро време за деня успя да постигне Стивиан Гатев, който премина по трасето за 1:33.33 мин. и се класира първи в състезанието. На второ и трето място след него се класираха Иван Колев и Росен Ковачев. С второто си място в Пловдив, Колев успя да натрупа необходимия актив от точки и заслужено да спечели Българските Градски Байк Серии за втори път в историята на турнира.

При юношите най-добро време успя да постигне младата надежда на родното планинско колоездене – 14 годишния Йордан Анчев от отбора на Райдърс Юнайтед, който постигна време от 1:36.42 мин. и освен първи в своята група се класира трети в общото класиране от всички участници. С две първи и едно второ място в сериите, Анчев спечели и турнира за 2017.

3

В категорията на мъжете на 30 години най-бърз бе Петко Димитров, който премина по състезателното трасе с време 1:46.14 мин. и с победата си Пловдив стана и шампион на градските серии. До него на почетната стълбичка в неделя се наредиха основните му конкуренти за спечелването на титлата – Камен Недков и Милан Димов.

При дамите най-добре се представи едва 13годишната Изабела Янкова от град Тетевен, която успя да спре часовника на 2:07.25 следвана от Маргарита Христова и Биляна Беливакова. Това бе първото участие на младата състезателка в сериите, заради което тя се класира трета в турнира. Победителка в сериите за 2017 с актив от 280 точки стана Маргарита Христова.

4

Всички призьори в отделните категории получиха парични и предметни награди, любезно предоставени от спонсорите на събитието – М Кар BMW дилър, Европейско Училище по Икономика и Мениджмънт, Animal България, Maxbike и други.

5

Българските градски серии се провеждат за трета поредна година и предизвикват някой от най-добрите родни колоездачи. Трите спирки на зрелищния байк екшън в градска среда тази година бяха Габрово, Плевен и Пловдив, а повече за сериите можете да намерите на www.race-series.com

6

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори