Иван Колев с победа във втори кръг от Градските даунхил серии

Този уикенд в Плевен се проведе поредния старт от екстремната вело надпревара

Над 80 човека от цялата страна участваха във втория кръг от Българските Градски Байк Серии за 2017. Въпреки лошото време и силния дъжд, който валя точно преди квалификациите и финалите, скоростта между лентите бе изключително висока, а участниците показаха отлични умения.

Зрелищната надпревара се проведе по еднокилометровото трасе, което стартираше от емблематичната Плевенска панорама, преминаваше през стълбите и монумента „Майка България“ и финишираше при галерия Илия Бешков. Целия маршрут бе изпълнен с множество стълби, големи скокове и други естествени и изкуствени препятствия.

Победа в категорията на мъжете и най-доброто време за деня успя да постигне представителя на Рам Байкс – Иван Колев, който успя да спре часовника на 2:00.33мин. След него на второ място с по-малко от секунда разлика се класира Росен Ковачев, а трети остана Боби Крумов.

3

Много оспорвана бе надпреварата при юношите, които въпреки лошото време и проливния дъжд, показаха много смелост и умения, а най-бърз бе едва 14годишния, но много талантлив представител на отбора на Райдърс Юнайтед – Йордан Анчев. След него на почетната стълбичка се наредиха Григор Вълчанов и Християн Бояджиев.

В категорията на ветераните най-добре с мокрото и хлъзгаво трасе успя да се справи Камен Недков, следван от Милан Димов и Петко Димитров. При дамите най-бърза бе Маргарита Христова, а до нея на стълбичката се наредиха Йоанна Великова и Биляна Беливакова.

4

При състезателите с колела без задно окачване най-бърз бе представителя на град Плевен – Звезделин Вергилов, следван от Стефан Николов и Стоян Върбанов. В категорията на децата до 14 години победител стана отново представител на града домакин – младия местен талант Калоян Янкулов. След него се класираха Димитър Мазнейков и Данаил Минков.

По време на церемонията по награждаването на победителите, организаторите на Българските Градски Серии обявиха официално и третата локация за тазгодишния турнир, а именно град Пловдив!

5

Това ще бъде първото подобно събитие в града под тепетата и се очаква много засилен интерес от страна на състезатели и жителите на града. Допълнителна информация за финалния кръг ще бъде разпространена скоро, а всичко интересно за Българските Колоездачни Серии за 2017 година може да бъде видяно на www.race-series.com.

6

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори