Горско бягане и колоездене „Аладжа манастир“ – на 7 май

В живописната местност над Аладжа манастир само на 10 км от Варна на 7 май ще се проведе горско бягане + планинско колоездене, по трасета в пресечена местност – горски и полски пътища. Трасетата обикалят местността „Перчемлията” и стигат до с.Кранево и с.Осеново.

Дисциплини
Състезанието ще се проведе в 4 отделни дисциплини:

– колоездене (32 км, пресечена местност)
– бягане (13.5, 23 или 32 км, пресечена местност)
– дуатлон (един и същи състезател преминава последователно 32 км с велосипед и веднага след финала стартира с бягане на 13.5 км)
– отборно (двама души в отбор – колоездачът стартира 32 км и след като финишира, стартира съотборникът му с бягане на дистанция 32 км)

Стартиране

Всички колоездачи, независимо дали участват индивидуално, или в дуатлон/отборно, ще стартират заедно в 9:00 часа. Всички бегачи, които участват индивидуално, ще стартират в 9:50 часа. Участниците в дуатлон стартират с бягане непосредствено след като финишират с колоездене, без забавяне. При отборно (щафетно) явяване всеки бегач стартира веднага след като съотборникът му колоездач финишира.

ЛОКАЦИЯ

Старт/финал пунктът ще бъде разположен на поляната до наблюдателната кула над чешмата на Аладжа манастир. До там се стига по главния път Варна – Зл.Пясъци, като на Т-образното кръстовище не се завива надясно към Зл.Пясъци, а наляво – към Аладжа манастир. До същото място се стига и по пътя Виница – Аладжа манастир.

Условия за участие

Всички желаещи да участват в състезанието могат да се запишат, без ограничение по пол или възраст. В природните бягания могат да участват САМО регистрирани потребители. Деца до 14 г. могат да присъстват само с придружител. Всички велосипедисти трябва да носят задължително каска! Без каска състезателите автоматично ще бъдат дисквалифицирани!

Екстри

За всички участници ще бъдат осигурени подкрепителни пунктове с леки храни и напитки (един в старт/финал зоната и допълнителни по трасетата). Отчитането се извършва с електронни чипове, а резултатите, заедно с прекрасни професионални снимки, ще бъдат качени онлайн и достъпни за всички! Организаторите осигуряват още: маркиране на трасето, химически тоалетни, медицинско лице + линейка, награди и грамоти, а в допълнение ще присъстват доброволци за осигуряване на трасето.

Класиране и награди

iRun.bg осигурява следните награди:

– МЕДАЛИ за най-бързите трима мъже и най-бързите три жени във всички дисциплини
– специален ПОДАРЪК за ВСЕКИ участник в състезанието;
– Много усмивки и добро настроение :)))

Записване

За да се запишете за събитието е необходимо първо да имате регистрация в сайта, а след това да се запишете за самото състезание.

Записване за събитието се извършва тук
Можете да изберете от падащото меню:

– Бягане 13.5 км
– Бягане 23 км
– Бягане 32 км
– Колоездене 32 км
– Отборно 32+32 км
– Дуатлон 32+13.5 км

Ето тук може да видите маршрута.


Такса

– 20 лв при предварително записване и заплащане до 10 април включително.
– 25 лв при предварително записване и заплащане от 11 април до 30 април включително.
– 30 лв при записване и заплащане в деня на събитието (до 1 час преди старта)

За повече инфо за екипировка, оборудване и правила на провеждане, прочетете на www.irun.bg

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори