Голям български успех и в планинското колоездене

След като през тази седмица се вълнуваме много от успехите на Николай Михайлов в шосейното колоездене, голям успех дойде и в планинското колоездене.

Състезателят на Rider United/RAM Bulgaria Станимир Меразчиев завърши на 10-о място в крайното класиране на Megavalanche Ucc – надпревара, която е част от най-масовото байк състезание в света. Надпреварата е в дисциплината даунхил маратон и се провежда във френските Алпи, а интересът към него е огромен. Състезателите се класират за финала чрез голям брой квалификации, а целта е максимално много участници да демонстрират способностите си. Именно така своето място сред участниците в Megavalanche Ucc намери и Меразчиев. Въпросната надпревара е втората по сила във вълнуващия уикенд и в нея участват всички байкъри, класирали се между 35-о и 70-о място в квалификациите.

В Megavalanche Ucc участваха над 300 колоездачи като освен мястото в топ 10, Меразчиев завърши първи в своята категория 30+.

Вижте пълното класиране!

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори