Солидни глоби за паркиране върху велоалеите в Пловдив

В Пловдив продължава строежът на новите велоалеи в града, които трябва да са цели 48 km. Работата дори изпреварва сроковете, а кметът Иван Тотев обеща, че oбщина Пловдив ще въведе солидни глоби по отношение на неправилното паркиране по велоалеите.

„Заради това ще променим и наредбите си за репатриране на автомобили при паркиране на велоалея. Тоест промяната ще е репатрирането да е по подразбиране за велоалеите в Пловдив, без да слагаме табели за това на всеки 100 метра“, коментира Тотев пред plovdiv24.bg.

Освен това, той подчерта, че подкрепя предложението да има глоби от порядъка на 200 лева за паркиране на тротоари и зелени площи.

„Надяваме се парламентът да приеме възможността общинските съвети да определят глобите за паркиране върху тротоари и зелени площи. Ако това стане, ние ще искаме глобата тук да е поне 100 лева, тъй като в момента са фишове от 30 лева, които не помагат. Ще сме безкомпромисни, тъй като инвестицията във велоалеите само е 14 млн. лева“, каза още градоначалникът.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори