Ричи Порт се оттегли от Джирото

 

Ричи Порт (Sky) прекрати участието си на Giro d’Italia след взето решение по време на втория почивен ден на състезанието.

Порт започна Джирото като лидер на своя тим и бе един от фаворитите за успех в генералното класиране. В първата седмица на надпреварата австралиецът бе в топ 3, но поредица от проблеми във втората седмица го запрати надолу в класирането и в последствие Порт реши да прекрати участието си от медицински съображения.

„Джирото беше главната ми цел тюзи година и работих много здраво през целия сезон с това състезание в съзнанието ми“, споделя Порт в изявление на сайта на Sky.

Порт бе наказан с 2 минути, след като получи механична помощ от Саймън Кларк от Orica GreenEdge в 10-ия етап, а освен това загуби допълнителни 40 секунди в същия етап.

Катастрофа в следващия етап загуби ново ценно време за Порт, а разочарованият часовник, гарниран със загуба на нови 27 секунди в неделя явно окончателно сложиха край на амбициите му.

„Имаш доста малшанс тази седмица със спуканата гума и наказанието, но катастрофата в петък бе връхната точка.“

„Паднах тежко на коляното и рамото си, което ми донесе доста болка в съботния часовник и вчерашния етап. Просто опитвах да дам всичко, но сега медицинският екип ме посъветва да не продължавам.“

Сега целта пред Порт ще бъде да се възстанови напълно за Tour de France: „Тъжен съм, че всичко завърши по този начин и че няма да мога да подкрепям Лео, Елиа и отбора в последната седмица. Те бяха великолепно във всяка стъпка от пътя и да не мога да се отплатя е тежко. Планът за мен сега е да прекарам известно време извън велосипеда, да получа медицинско лечение, от което се нуждая и да пренастроя моите цели за остатъка от сезона. Надявам се да съм готов за отбора на Тура.“

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори