Велик ден за Mitchelton-Scott, Чавес с етапна победа, Йейтс в розово

Феновете на Формула 1 често стават свидетели на двойна победа, а именно двамата пилоти на тима да заемат първо и второ място в състезанието. В колоезденето подобно нещо се случва изключително рядко, но именно това стана в шестия етап на Giro d’Italia, който завърши на вулкана Етна.

Денят определено ще остане в историята на Mitchelton-Scott, след като Естебан Чавес спечели етапа, следван плътно от Саймън Йейтс, който на практика реши да подари победата на своя съотборник, с когото караха заедно в последния километър от тежкото 15-километрово изкачване. За Йейтс голямата награда бе друга – розовата фланелка на лидер в Джирото.

Това стана факт, след като селектираната група на фаворитите завърши на 26 секунди зад дуото на Mitchelton. Тибо Пито бе най-силен в него в последните метри, финиширайки трети. Джордж Бенет, Доменико Позовиво, Мигел Анхел Лопес, Том Дюмолен, Фабио Ару и Крис Фрум го следваха като записаха същото време.

Досегашният лидер Роан Денис не бе в състояние да поддържа високото темпо и ще трябва да се раздели с розовото трико. Той се смъкна на шесто място, на 53 секунди зад Йейтс, който води с 16 на Дюмолен. Трети вече е Чавес на 26.

В петък следва 159 км етап от Пизо до Прая а Маре. Етапът преминава по калабрийското крайбрежие и ще бъде ден за спринтьорите.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори