Ден по-късно: Баталин стигна до своята победа в Джирото

След като ден по-рано Енрико Баталин (LottoNL-Jumbo) завърши трети в Калтаджироне, италианецът успя да се пребори за своята победа в Giro d’Italia с успех в петия етап до Санта Нинфа.

Той демонстрира чудесен спринт в последните метри на стръмното финално изкачване преди последния километър, което накара фаворитите да се потрудят сериозно.

В сряда Баталин не успя да се пребори с Тим Веленс, но този път неговата скорост в края остави зад гърба му Джовани Висконти (Bahrain-Merida). Жозе Гонсалвеш (Katusha-Alpecin) завърши трети и взе бонус секунди, Макс Шахман (Quick-Step Floors) е четвърти, въпреки катастрофа в края, а Саймън Йейтс (Mitchelton-Scott) е пети.

Роан Денис (BMC) финишира 15-и в редуцираната челна група от 42 колоездачи и така запази розовата фланелка. Том Дюмолен (Subweb) също нямаше проблеми да остане в групата и е втори на секунда зад Денис, а трети е Йейтс на 17.

Големият губещ от деня бе Мигел Анхел Лопес (Astana). Той катастрофира 5 километра преди края и загуби 43 секунди, с което вече е 39-и в класирането на 1:57 минути.

Отново неубедителен бе Крис Фрум (Sky), който имаше проблеми по краткото, но стръмно изкачване до Санта Нинфа. Той все пак съумя да завърши 33-и със същото време като Баталин и е 19-и в класирането на 55 секунди зад лидера преди важния етап в четвъртък до Етна.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори