Бенет победи Вивиани за етапа в Рим

Крис Фрум официално е шампион в Giro d'Italia 2018

Sam Benet (Bora-Hansgrohe) спечели последната спринтьорска битка в Giro d’Italia, след като в Рим успя да завърши пред носителя на цикламената фланелка Елиа Вивиани (Quick-Step Floors).

За Бенет това бе трета победа в тазгодишното Джиро, а тя дойде след отличен финален спринт. След като откъсналата се група за деня бе прихваната, както и опитът за такава в последните километри, Quick-Step се позиционираха в челото, за да изведат Вивиани до петата му победа. Само че Бенет стоеше плътно зад големия си съперник и се изстреля напред в най-добрия момент, за да триумфира във Вечния град. Топ 3 добави Жан-Пиер Друкер от BMC.

Още рано в етапа бе взето решение разликите в етапа да не се броят и така Крис Фрум и останалите фаворити изкараха един истински парад по улиците на Рим, който узакони титлата на колоездача на Sky. По този начин в момента Фрум е едновременно шампион в трите Гранд тура.

Той спечели и класацията при катерачите. В тази за най-добър млад колоездач пък триумфира Мигел Анхел Лопес пред Ричард Карапаз.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори