Фрум удържа и ще бъде шампион в Джирото!

Чудесна победа за Микел Ниеве в последния планински етап

Крис Фрум (Sky) не допусна да пропилее сензационния си аванс от 19-ия етап, завърши пред Том Дюмолен (Sunweb) и по този начин на практика си гарантира голямата победа в Giro d’Italia 2018!

Етапът включваше три последователни изкачвания от първа категория, но Фрум бе запазил достатъчни сили, за да се поздрави с огромния успех. Така за него остава единствено да финишира благополучно в Рим, за да бъде човекът, държащ едновременно победите и в трите големи обиколки – Джирото, Тур дьо Франс и Вуелтата.

Другият голям герой на последния планински етап се казва Микел Ниеве. След огромното разочарование за Mitchelton-Scott от провала на доскорошния лидер Саймън Йейтс, Ниеве върна самочувствието на австралийците с перфектно каране и отлична самостоятелна победа.

Чак на 2:17 зад него завърши втория Роберт Хесинк, следван на 2:42 от Феликс Гросшартнер, част от откъсналата се група за деня. Четвърти и пети бяха съответно Джулио Чиконе и Джанлука Брамбила.

След тях, на 6:03 минути дойде групата на фаворитите като в нея Фрум бе втори, веднага след свършилия великолепна работа за него Ваут Пулс.

Дюмолен, изоставащ с 40 секунди спрямо Фрум, опита няколко атаки по последното изкачване, но те не бяха никакъв проблем за Фрум, който дори успяваше да контраатакува.

Големият губещ за деня бе третият в класирането Тибо Пино (FDJ). Той изпадна в ужасна криза на второто изкачване и набързо се прости с мястото си в тройката. Така в борба за място на подиума се превърна борбата за бялата фланелка между Мигел Анхел Лопес и Ричард Карапаз. Карапаз опита няколко атаки, но сънародникът му отговори перфектно и в крайна сметка запази фланелката за най-добър млад колоездач, а и се изкачи на трето място в генералното класиране.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори