Трета етапна победа и нов удар над конкурентите за Йейтс

Великолепното представяне на Саймън Йейтс (Mitchelton-Scott) на Giro d’Italia продължава! Великолепният англичанин записа трета етапна победа след солов финал в Сапада, с което увеличи своя аванс в генералното класиране.

Мигел Анхел Лопес поведе групата на фаворитите (Astana) на 41 секунди зад него, а Том Дюмолен (Sunweb) оформи топ 3 и също взе от бонус секундите с поглед към решителния за неговите шансове часовник във вторник.

След ден на висока скорост отново Йейтс пое инициативата като атакува по финалното категоризирано изкачване на 17 километра от финала. Първото голямо име, което не успя да отговори на атаката, бе Крис Фрум (Sky). Героят от Монте Дзонколан явно бе останал без сили и в крайна сметка финишира на 1:32 минути зад Йейтс, с което отново като че ли излезе от борбата за розовата фланелка.

Преследването в групата на фаворитите бе доста дезорганизирано, което само позволи на Йейтс да увеличи преднината си. Дюмолен първоначално бе изтърсен от Анхел Лопес, Ричард Карапаз, Тибо Пино и Доменико Позовиво, но в последния равнинен километър успя да се върне към тях и да покаже качества в спринта.

Този последен километър намали пасива на преследвачите, но Йейтс вече бе нанесъл своя голям удар и вече се превръща в огромния фаворит за крайния успех. Дюмолен е на 2:11 минути и във вторник ще трябва да се постарае много, ако иска да облече отново розовото. Позовиво е трети на 2:28, следван от Пино на 2:37, Михел Ангел Лопес на 427 и Ричард Карапаз на 4:47. Фрум се смъкна на седмо място на 4:52.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори