Том Думолен е шампион в Giro d’Italia 2017!

Йос ван Емден спечели драматичния часовник

Том Думолен (Sunweb) е големият шампион на Giro d’Italia 2017! Холандецът успя да стигне до най-големия успех в своята кариера след драматична развръзка в индивидуалното бягане по часовник, в който Думолен успя да заличи пасива си спрямо тримата пред него в класирането Наиро Кинтана, Винченцо Нибали и Тибо Пино.

Другият голям победител в последния ден бе неговият сънародник Йос ван Емден, който бе най-бърз в часовника, завършвайки с 15 секунди пред Думолен. Мануел Кинзато допълни топ 3 с 27 секунди зад Ван Емден.

Още на половината на дистанцията Нибали и Пино изглеждаха аут от борбата и бе ясно, че всичко ще се реши между Думолен и Кинтана. Холандецът бе започнал деня с 53 секунди пасив спрямо колумбиеца, но постоянно успяваше да го намалява и няколко километра преди финала вече бе виртуалното на първата позиция. Все пак Думолен трябваше да изчака и финала на своя конкурент, който узакони първата победа на холандец в Джирото.

Кинтана пък успя да запази поне второто място с пасив от 31 секунди. Топ 3 допълни Нибали на 40 секунди, а Пино остана четвърти на 1:17.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори