Ланда най-сетне победи в Джирото, Кинтана отново облече розово

След още един ден, изпълнен с много драма и напрегнати моменти, Микел Ланда все пак успя да постигне това, което му се изплъзваше в последните дни, а именно – да стигне до етапна победа и по този начин да спаси Джирото на своя отбор Sky.

Испанецът стори това след изстрадана победа на Пианкавало в 19-ия етап. Испанецът бе част от откъснала се група и този път финалната му атака в последните 10 километра се оказа печеливша, оставяйки далеч зад себе си Руи Коща (UAE Team Emirates) и Пиер Ролан (Cannondale-Drapac), които допълниха топ 3.

Голяма бе интригата и сред фаворитите за генералното класиране, а досегашният лидер Том Думолен (Sunweb) даде розовата фланелка на Наиро Кинтана (Movistar).

До този момент холандецът изглеждаше перфектен, но този път имаше лош ден, бе изтърсен по последното изкачване и позволи на големите си съперници да го изпреварят с над минута.

По този начин Кинтана поведе с 38 секунди пред Думолен, а Винченцо Нибали е с още 5 секунди пасив. Тибо Пино (FDJ) пък бе най-впечатляващ в етапа и на свой ред направи няколко секунди на Кинтана и Нибали като по този начин запази шансовете си за крайната победа. Французинът е на 53 секунди зад Кинтана.

Все пак Думолен остава фаворит с оглед на факта, че последният етап е индивидуално бягане по часовник, където холандецът е много силен. За останалите пък остава да разчитат най-вече на 20-ия етап, който се явява последната им възможност да се отърват от съпротивата на Думолен.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори