Боб Юнгелс спечели в Бергамо, Думолен остава лидер

Боб Юнгелс спечели победата в Бергамо в 15-ия етап на Giro d’Italia. Колоездачът на Quick-Step Floors се оказа най-бърз в малка група, която се оформи в последния километър на етапа. Изненадващо второто място бе за Наиро Кинтана (Movistar), а Тибо Пино (FDJ) зае трета позиция.

С това постижение Кинтана намали с 6 секунди пасива си в генералното класиране заради бонификацията. Том Думолен (Sunweb) обаче също бе част от групата, финиширайки седми, и така успешно защити лидерската си фланелка преди последния почивен ден в Джирото. Към момента той води с 2:41 пред Кинтана и с 3:21 на Пино.

Денят бе белязан от редица катастрофа, включително на 10-ия в класирането Танел Кангерт (Astana), който се блъсна в немаркиран знак по средата на пътя. Кинтана също имаше проблеми, но остана без наранявания.

Решителната атака бе инициирана ит Юнгелс след солидна работа в последните километри за Винченцо Нибали и Bahrain-Merida. Той застигна ранната откъсната се група и водеше по Бергамо Алто преди към него да се присъединят голяма част от претендентите в генералното класиране.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори