Втора поредна победа за Кител в Giro d’Italia в Холандия

Марсел Кител (Etixx-QuickStep) записа втора поредна етапна победа в Giro d’Italia, след като изпревари всички и в последния трети ден, в който Джирото бе на гости на Холандия.

Подобно на втория етап, Кител стартира своя спринт при оставащи 200 метра до финала в Арнхем, почти мигновено създаде голям аванс и в крайна сметка завърши с няколко велосипеда аванс пред преследвачите си. Втори остана Елиа Вивиани (Sky), а трети Джакомо Ницоло (Trek-Segafredo).

10-секундният бонус, който получи първия в етапа, позволи на Кител и да облече розовата фланелка на лидер, което го превърна в първия германец с тази чест от Олаф Полак през 2006.

Кител води с 9 секунди пред Том Думолен (Giant-Alpecin), а Андрей Амадор (Movistar) е трети на 15 секунди. Досегашният водач рамо до рамо с Думолен Примоз Роглич (LottoNL-Jumbo) вече е назад в класирането.

Големият герой на деня можеше да се казва Йохан Ван Зил (Dimension Data). Той бе част от квартет, който се откъсна от основната група още в началото на етапа. При оставащи 12 километра южноафриканецът се понесе сам напред, а в един момент имаше минута аванс. Все пак на 1,7 км преди финала от Etixx успяха да прихванат Ван Зил и да подготвят почвата за спринта на своята звезда Кител.

Видео и снимка: facebook.com/giroditalia

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори