Нибали спечели Giro dÍtalia 2016, дисквалифицираха победителя от етап 21

Това, което на практика знаехме след невероятните 20-и етап, бе узаконено след последния 21-и етап на Giro dÍtalia 2016 – Винченцо Нибали (Astana) е шампион в първата от трите големи Обиколки за годината като за италианеца това е втори триумф в Джирото.

Иначе състезанието завърши с лек скандал, след като победителят от последния етап Джакомо Ницоло (Trek) бе дисквалифициран и по този начин предостави победата на Никлас Арндт (Giant-Alpecin).

Ницоло имаше цели 9 втори места в Джирото и още 4 трети, а след финала в Торино празнуваше, мислейки, че най-сетне е стигнал до победата.

Само че след продължили половин час преглеждания на записите, комисарите на състезанието отсъдиха, че Ницоло нарочно е отклонил линията си вляво като по този начин е затворил сънародника си Саша Модоло (Lampre-Merida).

Така най-добрият от останалите Арндт грабна победата, а втори и трети останаха съответно Матео Трентин (Etixx-QuickStep) и Модоло.

Леко утешение за Низоло е фактът, че той спечели класирането по точки за втора поредна година, но разочарованието бе изписано на лицето му, когато се качи на подиума, за да облече червената фланелка.

Нибали прекара много спокоен ден и финишира без проблеми в основната група, за да подпечата своята титла от Джирото.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори