Чавес спечели кралския етап, големи промени в генералното класиране

14-ият етап на Giro d’Italia бе определен за „кралския“ етап тази година, а очакванията бяха тук да стартира същинската битка между Алехандро Валверде и Винченцо Нибали. Да, но не! Вместо двамата победители от Гранд Турове, двете големи имена на деня бяха Естебан Чавес (Orica-GreenEdge) и Стивън Краусвайк (LottoNL-Jumbo).

Колумбиецът Чавес спечели етапа като победи в спринта на откъсната се група холандеца и Георг Прайдлер (Giant-Alpecin). Те тримата заедно с Дарвин Атапума (BMC), който финишира четвърти, бяха в откъснала се група през целия ден.

Нибали завърши на повече от половин минута пасив, а лидерът след 13-ия етап Андрей Амадор бе изтърсен и пристигна на финала на почти 4 минути след победителя. Така Краусвайк облече розовата фланелка с 41 секунди пред Нибали, а Чавес е на 1:32 минути. Валверде се оказа големият губещ от деня като в момента е четвърти, но на цели 3:06 минути.

Видео и снимка: facebook.com/giroditalia

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори