Великолепен 11-и етап на Джирото за Улиси и Юнгелс

Диего Улиси (Lampre-Merida) и Боб Юнгелс (Etixx-QuickStep) бяха големите победители от 11-ия етап на Giro d’Italia.

Улиси взе втората си етапна победа, след като победи с лекота в спринта на финалната права другите двама откъснали се – първите двама в генералното класиране Андрей Амадор (Movistar) и Юнгелс.

Колоездачът от Люксембург предвождаше малката елитна група в последните километри и плати цената в края, но пък голямото възнаграждение за него бе увеличаването на аванса в класирането пред големите фаворити.

Изкачването от четвърта категория на Forcella Mostaccin доведе до разкъсвания в основната група. Победната атака обаче се случи след спускането, при оставащи 13 километра.

Амадор се откъсна от селектираната група на фаворитите, а малко след това към него се присъедини пазещият розовата си фланелка Юнгелс. Двамата прекараха заедно няколко километра като Юнгелс бе по-активният от тях.

От Lampre-Merida обаче свършиха отлична работа и намалиха пасива на групата на само 7 секунди до Юнгелс и Амадор. Това позволи на Улиси шанса да се присъедини към лидерското дуо.

На финала Юнгелс стартира своя спринт първи, но Улиси не остави никакъв шанс на съперниците си, когато тръгна на свой ред.

Амадор финишира втори и с бонус секундите намали пасива си спрямо Юнгелс с 2 секунди, който обаче увеличи аванса си пред фаворитите.

„Очаквах атака от Амадор, така че просто продължих с него и в края се чувствах добре. Загубих 2 секунди на Амадор, но спечелих няколко на други, така че не е зле“, сподели Юнгелс.

Сега той има 24 секунди пред Амадор, 1:07 минути пред Валверде и Краусвайк и 1:09 пред Нибали.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори