Грайпел над всички в шестия етап на Джирото, Контадор пострада при катастрофа

 

Андре Грайпел оправда ролята си на фаворит в шестия етап на Giro d’Italia и стигна до победата след доминация на неговия отбор Lotto-Soudal в спринтовия финал в Кастилионе дела Пеская.

Грайпел прецени отлично кога да стартира своя спринт, излезе на челна позиция и удържа на опитите на Матео Пелучи (IAM Cycling) и Саша Модоло (Lampre-Merida), завършили съответно втори и трети.

Носителят на розовата фланелка Алберто Контадор бе защитаван от своите съотборници от Tinkoff-Saxo през целия етап, но в последните 200 метра попадна в тежка катастрофа. Инцидентът бе причинен от зрител, който бе легнал на шосето, за да снимка и препъна Даниеле Коли (Nippo-Vini Fantini). Коли падна тежко, а с това предизвика и падането на още няколко колоездачи.

Испанецът все пак завърши етапа и получи времето на Грайпел, така че остана лидер в класирането. Той обаче очевидно изпитваше болки в рамото си и дори не бе в състояние да облече розовата фланелка.

Николай Михайлов завърши 158-и в етапа с изоставане от 3:12 минути зад победителя. В генералното класиране българинът е 127-и с изоставане от 56:01 минути.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори