Изненадващ победител в етап 4 на Джирото, отборна смяна на лидерството

Изненадващ победител беляза четвъртия етап на Giro d’Italia. Дебютиращият в състезание от Гранд Тура Давиде Формоло премина първи финала с драматична победа в Ла Специя.

22-годишният италианец от Cannondale бе част от откъсналата се група за деня, а от тях атакува преди последното изкачване, за да стигне до първата си професионална победа.

Четвъртият ден на Джирото бе доста интересен като Саймън Кларк (Orica-GreenEdge) взе розовата лидерска фланелка от своя съотборник Майкъл Матюс.

Формоло бе част от голяма откъснала се група от 30 колоездачи, които стигнаха до аванс от 6 минути в един момент. Astana бе най-активният отбор в гонитбата, но както основната група, така и тази на откъсналите се, постепенно се намаляваха по численост.

Формоло направи перфектната атака и до края не успя да бъде настигнат. Висконти и Мойнард не успяха да удържат на натиска от основната група, водена от Кларк, който завърши първи след Формоло на 22 секунди. Джонатан Монсалв е трети (Southeast), следван от Висконти, Чавес и Ару.

Николай Михайлов (CCC Sprandi Polkowice) запази сили и финишира 176-и на 21:15 минути зад победителя.

В генералното класиране Саймън Кларк води с 10 секунди на Естебан Чавес. Роман Кройцигер и Алберто Контадор (Tinkoff-Saxo) са на 17 секунди. Николай Михайлов е 120-и с пасив от 38:15 минути.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори