Контадор е шампион в Giro d’Italia, Михайлов завърши успешно

 

Алберто Контадор отново е шампион в Giro d’Italia! Испанецът завърши спокойно в последния 21-и етап до Милано и вдигна победоносно три пръста, показвайки колко победи има в Джирото, очевидно имайки предвид и отнетата му през 2011 титла заради позитивен тест за Кленбутерол.

Фабио Ару и Микел Ланда също завършиха успешно и така донесоха две места за Astana на подиума. Руският тим триумфира и в генералното класиране.

Иначе последният етап бе спечелен от Илйо Кейсе (Etixx-QuickStep). Той бе част от откъсналата се група, която в крайна сметка успя да завърши преди спринтьорските отбори. Във финалния спринт между двама Кейсе победи Люк Дърбридж (Orica-GreenEdge), а Роджър Клуге (IAM Cycling) взе третото място с успех в масовия спринт зад двойката отпред.

За нас пък най-хубавата новина е, че първият български участник в Джирото Николай Михайлов (CCC Sprandi Polkowice) завърши успешно своето участие в състезанието. В последния етап Ники финишира 139-и на 2:44 минути зад победителя.

В крайното класиране Михайлов е 129-и с изоставане от 5:20:57 часа спрямо Контадор. При катерачите състезателят от Свиленград е 57-и, а в класацията по точки – 64-и.

Главната задача на българина обаче не бе класиране в генералното класиране. Преди началото Михайлов сподели, че се надява на добро класиране в бягането по часовник и на участие в откъснала се група – цели, които бяха перфектно изпълнени. В часовника Ники завърши на изключително престижното 21-о място, а освен това направи още 2 класирания в топ 40 – 33-о и 36-о място в тежки планински етапи. Целта да попадне в откъснали се групи пък бе преизпълнена, тъй като той успя да го постигне на два пъти, а удоволствието да го наблюдаваме постоянно на телевизионните екрани бе огромно.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори