Силен Михайлов отново в топ 40 на етапа, втори успех за Жилбер

С наближаването на края на Giro d’Italia, първият български колоездач в Обиколката на Италия Николай Михайлов изглежда все по-силен! В днешния 18-и етап на Джирото Ники записа своето трето класиране в топ 40.

Състезателят на полския CCC Sprandi Polkowice отново демонстрира качествата си в изкачванията и съумя да завърши 36-и в етапа с изоставане от 14:45 минути спрямо победителя Филип Жилбер (BMC).

Жилбер бе част от откъснала се група, която в крайна сметка завърши преди останалите, а белгиецът успя да се откъсне от колегите си в челото и да вземе победата. Франческо Бонджорно (Bardiani) финишира втори на 47 секунди, а Силван Шаванел (IAM Cycling) водеше остатъка от откъсналата се група, завършвайки трети на 1:01 минути.

Катастрофа по време на етапа забави преследвачите на лидери Алберто Контадор (Tinkoff-Saxo) – Микел Ланда и Фабио Ару (Astana), а испанецът се възползва от това и набързо си създаде аванс от 2 минути в компанията на Райдер Хешдал (Cannondale) и Давиде Вилела (Cannondale).

В крайна сметка Ланда и Ару завършиха на 1:15 минути след Контадор и така испанецът увеличи аванса си в генералното класиране на 5:15 минути спрямо Ланда и 6:05 минути спрямо Ару.

Михайлов на практика завърши в първата голяма група след тази на Ланда и Ару, а компания му правеха имена като Майкъл Роджърс, Паоло Тиралонго и Диего Улиси, Ригоберто Уран, Лис Леон Санчес, Карлос Бетанкур като всички без Роджърс финишираха зад българина.

Новото добро представяне на Михайлов му донесе и ново изкачване в генералното класиране, въпреки че колоездачът от Свиленград не се стреми към добро класиране в него.

В момента българинът заема 128-а позиция с изоставане от 3:50:43 часа спрямо Контадор.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори