Ланда триумфира на Мадона ди Кампильо, Контадор увеличи аванса си

Микел Ланда донесе втора победа за Astana на Giro d’Italia, след като спечели 15-ия етап, който завърши с изкачване на Мадона ди Кампильо. Неделният ден бе много успешен и за Алберто Контадор (Tinkoff-Saxo), който успя да увеличи аванса си в генералното класиране пред Фабио Ару (Astana).

Тежкото изкачване на Мадона ди Кампильо разби лидерската група и в последните километри битката се сведе до четирима колоездачи – съотборниците Ланда и Ару, Контадор и Юри Трофимов (Katusha).

Конта първи атакува, но бързо бе настигнат от останалите. Ланда бе следващият, който атакува с идеята да помогна на Ару и да остави зад себе си сънародника си. Само че единствено Контадор успя да отговори на атаката и да застане зад Ланда, докато Трофимов и Ару останаха малко по-назад. Италианецът и руснакът все пак успяха да настигнат дуото пред тях.

И докато тримата пред него дебнеха един друг в бавно темпо, Трофимов се възползва, тръгна мощно напред и набързо успя да постигне солиден аванс, който сякаш щеше да му донесе победата. Ланда обаче видя, че повече не може да помогне на Ару и на свой ред тръгна за победата. Атаката на испанеца бе успешно, той изпревари Трофимов и се поздрави с победата. Руснакът удържа второто място, а зад него Контадор се наложи над Ару е спринта за третата позиция.

Така испанецът взе бонус секундите и вече води с 2:35 минути в генералното класиране.

Николай Михайлов завърши 145-и с изоставане от 31:38 минути. В генералното класиране българинът е 147-и на 3:11:50 часа.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори