Модоло спечели спринта на етап 13, Ару е новият лидер в Джирото

Саша Модоло (Lampre-Merida) спечели масовия финален спринт на 13-ия етап на Giro d’Italia. В последните метри Модоло се справи с Джакомо Ницоло (Trek) и Елиа Вивиани (Sky) в поредния мокър ден в Италия.

Огромен малшанс пък коства лидерството в генералното класиране на Алберто Контадор (Tinkoff-Saxo). Испанецът бе въвлечен в масова катастрофа точно преди зоната на последните 3 километра, в които дори при падане, пострадалите взимат времето на победителя.

За сметка на Конта, Ару бе в челото и не пострада от катастрофата. Италианецът завърши с времето на победителя, докато Контадор загуби почти 40 секунди и така вече е втори в класирането на 19 секунди зад Ару.

Лошият късмет на Ричи Порт продължи и катастрофата му струва нови 2 минути. Той дори завърши с велосипед на заем от съотборника му Васил Кирийенка.

Николай Михайлов завърши етапа 159-и с изоставане от 3:25 минути. Българинът е 162-и в генералното класиране с изоставане 2:38:04 часа.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори