Руснак спечели етапа до пистата в Имола, Михайлов 111-и

 

Илнур Закарин (Katusha) взе победата във втори пореден ден на Giro d’Italia, в който откъсналата се група успя да излъчи победителя в етапа, завършил на пистата за Формула 1 в Имола.

Руснакът бе част от ранно образувала се откъснала се група от 10 колоездачи, а при оставащи 20 километра на предпоследното изкачване успя да се откъсне от колегите си, след което успя да стигна сам до финала. Карлос Бетанкур (AG2R-La Mondiale) спечели спринта за второто място, на почти минута зад Закарин. Франко Пелизоти завърши трети.

Денят бе спокоен за лидерите като Алберто Контадор (Tinkoff-Saxo) опита атака на последното изкачване, но тя не бе проблем за Фабио Ару (Astana), който завърши заедно с испанеца.

Българският представител на Джирото Николай Михайлов финишира с мнозинството от колоездачи, на 111-а позиция с изоставане от 19:05 минути спрямо победителя.

В генералното класиране Контадор води с 3 секунди пред Ару и с 46 пред съотборника на италианеца Микел Ланда. Ники Михайлов е 163-и на 2:17:36 часа от Контадор.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори