Giro d’Italia, 4-и етап: Протести и успех на Буани в „ледената пързалка“

 

Насер Буани (FDJ) се възползва максимално от отказването на Масел Кител (Giant-Shimano) и успя да спечели спринта в центъра на Бари, за да финишира пръв в четвъртия етап на Giro d’Italia.

Буани и останалите колоездачите трябваше да се справят с много тежки условия, тъй като силният дъжд бе направил трасето като „ледена пързалка“. Това дори доведе до бойкот на състезателите, които бяха притеснени от финала в центъра на града, тъй като именно там бе най-хлъзгаво. Заради това те нарочно караха бавно, докато официалните лица не взеха решение да бъде пропусната финалната обиколка и така етапът бе съкратен с 8.3 км.

Майкъл Матюс (Orica-GreenEdge) не участва в спринта, но запази розовата фланелка на лидер. Джакомо Ницоло (Trek) завърши втори, а Том Веелерс (Giant-Shimano) премина финала трети. Веелерс стартира своя спринт по-рано, тъй като новият лидер на отбора Лука Мезгец се забави заради проблем на финалната права и изглеждаше като сигурен победител преди Буани мощно да се изстреля напред и да го изпревари.

В последните завои се получиха няколко падания, които попречиха и на Елиа Вивиани (Cannondale) да бъде реален претендент за първото място, тъй като италианецът загуби много сили в догонването на лидерите. Той в крайна сметка завърши пети, след Роберто Ферари.

За Буани това бе първа победа в едно от големите състезания. „Супер щастлив съм, че победих. Имах проблем две обиколки преди края и се притеснявах от катастрофа близо до финалната линия. Беше като ледена пързалка, но успях да победя. Мисля, че пътищата бяха много хлъзгави и опасни в последната обиколка. Жалко е, че това е състезанието. Почти катастрофирах два пъти. Все пак трябва да сме готови за лошото време в планините.“

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори