Машината за спринт Кител изпревари всички във втория етап на Джирото

 Преди първия общ шосеен старт в Giro d’Italia, всички специалисти очакваха спринтов финал с фаворит в него Марсел Кител (Giant-Shimano). Е, техните очакванията се оправдаха напълно, след като немецът бе над всички във втория етап, който отново се проведе около Белфаст.

Голяма група от колоездачи пристигна заедно на финала като в последните 300 метри Насер Буани (FDJ) бе първият, който опита атака, но в момента, в който Кител превключи на друга скорост, французинът просто нямаше шанс и така германецът пресече финалната линия с видима разлика пред съперника си. Тройката допълни Джакомо Ницоло (Trek).

Осмото място на Майкъл Матюс (Orica-GreenEdge) бе достатъчно за него да изпревари своя съотборник Свейн Туфт за розовата фланелка на лидер в състезанието. Матюс единствено трябваше да завърши пред Туфт, а разкъсването в челната група дори му даде и аванс от 3 секунди.

Състезателният ден отново бе съпътстван със силен дъжд, но ирландските фенове се представиха на ниво като бяха многобройни из населените места, през които колоездачите минаха по своя път.

Не беше толкова лесно днес да останем в предни позиции с отбора. Загубих ги на няколко пъти“, обясни Кител. „Успях да стигна до челото след последния ъгъл. Беше тежък ден с всичкия този дъжд. Момчетата свършиха невероятна работа, особено Том Стамснайдер, че събра групата отново. Много съм горд, че спечелих етапа“, допълни Кител, който по този начин вече има етапни победи и в трите Гранд състезания.

 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори