Кинтана докосва триумфа след успех в планинския часовник на Джирото

Наиро Кинтана (Movistar) вече докосва шампионската титла в Giro d’Italia! По блестящ начин колумбиецът увеличи аванса си в генералното класиране пред сънародника си Ригоберто Уран (Omega Pharma-QuickStep), печелейки тежкия планински „часовник“.

Кинтана записа време от 1.05:37 часа, изпреварвайки Фабио Ару (Astana) със 17 секунди и Уран с 1:26 минути.
По този начин състезателят на Movistar вече има аванс от 3:07 минути пред Уран като до края на Джирото остават 2 етапа, последният, от които е равнинен. Така всичко ще се реши в съботния 20-и етап, който обаче ще бъде доста тежък, включващ две изкачвания от първа категория и едно от втора, така че все още нищо не е ясно.

С великолепното си представяне Ару се изкачи на трето място в класирането, на 3:48 минути зад Кинтана. Пиер Ролан (Europcar) направи страхотно индивидуално бягане за своите „часовникарски“ възможности, завършвайки четвърти на 1:57 минути. Той все пак сдаде мястото в тройката на Ару и вече е четвърти на 5:27, следван от Доменико Позовиво на 6:16 и Рафал Майка (Tinkoff-Saxo) на 6:59.

Изглеждаше, че Ару ще вземе победата, след като италианецът бе първият, който слезе под 1:06 и изпревари лидера дотогава Позовиво с повече от 2 минути. Кинтана вървеше с подобно на неговото време, но в последните километри наложи убийствено темпо, за да финишира със 17 секунди пред Ару.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори