Аредондо над всички в планинския 18-и етап, Евънс е големият губещ

Хулиан Аредондо (Trek) най-сетне дочака голяма етапна победа. Колумбиецът триумфира в 18-ия етап на Giro d’Italia, след като с перфектна солова акция доказа реномето си на крал на планината в Джирото.

В последните 4 километра на днешното състезание Аредондо изскочи от останалата група от откъснали се колоездачи и в крайна сметка никой не успя да го настигне. През цялото време той бе гонен от сънародника си Фабио Дуарте, но състезателят на Colombia трябваше да се задоволи с второто място на 17 секунди зад победителя. Филип Дайгнан (Sky) също направи отлично състезание и допълни призовата тройка с изоставане от 37 секунди.

Фаворитите в генералното класиране проведоха здрава битка, в която големият губещ се оказа Кадел Евънс (BMC). Ирландецът не издържа на темпото и изостана 5 км преди финала, а резултатът е, че изпадна до деветото място в класирането, с пасив от 4:59 минути зад лидера Наиро Кинтана (Movistar).

За самия Кинтана денят бе спокоен като той единствено следеше за атаки на своите конкуренти и в крайна сметка запази аванса си пред Ригоберто Уран (Omega Pharma-QuickSte), който е 1:41 минути.

Пиер Ролан (Europcar) се изкачи на третото място с 3:29 минути зад Кинтана. Борбата за това трето място обаче остава много оспорвана с трима колоездачи в рамките на 2 секунди. Доброто представяне на Фабио Ару (Astana) доведе до изкачването му до четвърта позиция с пасив от 3:31, колкото е пасивът и на Рафал Майка (Tinkoff-Saxo).

Много въпроси ще получат своя отговор в петък, когато е второто индивидуално бягане по часовник.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори