Ару с великолепна победа на Монтекампионе

Благодарение на невероятна солова обеда на План дьо Монтекампионе, Фабио Ару от отбора на Astana триумфира в 15-ия етап на Giro d’Italia и по този начин дори влезе в битката за големия триумф в Джирото.

Младият италианец изчака до последните три километра на легендарното изчакване, преди да направи своя ход, атакувайки от групата на розовата фланелка като с него бе и лидерът Ригоберто Уран.

Дуото бързо се присъедини към водачите в етапа Фабио Дуарте и Пиер Ролан като това се случи 2.3 км преди финала. Ару остана с другите за малко, след което отново повиши срокостта и този път никой не успя да продължи с него.

Въпреки че Наиро Кинтана се присъедини към групата зад Ару, състезателят на Astana продължи да увеличава аванса си и в крайна сметка завърши с 21 секунди пред Дуарте, заради което вече е и четвърти в генералното класиране, на 2:24 минути зад лидера Уран. Колумбиецът изостана от Кинтана, Ролан и Дуарте в последния километър, но все пак успя да увеличи аванса си пред Кадел Евънс, който вече е над минута – 1:03. Рафал Майка е трети на 1:50, а Кинтана е пети на 2:40.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори