Канола спечели 13-ия етап на Джирото, Уран запази розовата фланелка

Марко Канола (Bardiani CSF) спечели спринта между трима колоездачи за победата в 13-ия етап на Giro d’Italia. Джаксън Родригес (Androni) и Анджело Тулик (Europcar) финишираха съответно втори и трети.

Челното трио бе част от откъсналата се група от шестима, която още рано в състезателния ден успя да се отскубне от основната група. Фаворитите внимаваха повече един за друг и това им коства невъзможността да прихванат групичката. Все пак откъсналите се състезатели бяха на косъм от това да бъдат настигнати, но в крайна сметка успяха да завършат с 11 секунди пред групата. Канола водеше през цялото време във финалния спринт, а Родригес се опита да го изпревари в последния момент, но италианецът удържа аванса си.

Насер Буани (FDJ) пъкпропусна отличен шанс за нова победа като французинът все пак спечели спринта, но този в основната група за четвъртото място.

В генералното класиране не се случиха промени и Ригоберто Уран (Omega Pharma-QuickStep) успешно защити розовата си фланелка на лидер, с 37 секунди пред Кадел Евънс (BMC).

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори