Феноменален Уран пое лидерството след часовника

Страхотен Ригоберто Уран (Omega Pharma-QuickStep) спечели индивидуалното бягане по часовник на Giro d’Italia и по този начин облече розовата лидерска фланелка след 12-ия етап на състезанието.

Уран направи феноменално каране и даде време от 57:34 минути, което бе с цели 1:17 минути по-добро от това на втория Диего Улиси (Lampre-Merida). Трети пък завърши досегашният лидер в обиколката на Италия Кадел Евънс (BMC) с пасив от 1:34.

Преди началото на часовника Евънс имаше аванс от 57 секунди пред Уран, но индивидуалното бягане преобърна всичко, след като австралиецът имаше ужасен ден. Очакваше се той дори да увеличи преднината си, но вместо това вече има пасив от 37 секунди зад първия колумбиец в историята на Джирото, който води в генералното класиране.

Рафал Майка (Tinkoff-Saxo) затвърди мястото си в топ 3 със солидно каране и четвърто място. Наиро Кинтана (Movistar) обаче имаше сериозни проблеми и вече изостава с цели 3:29 минути от своя сънародник.

 

 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори