Майкъл Роджърс взе 11-ия етап на Джирото след солова атака в Савона

Майкъл Роджърс (Tinkoff-Saxo) спечели 11-ия етап на Giro d’Italia, осъществявайки страхотна атака по спускането след последното изкачване за деня. Благодарение на него, Роджърс успя да финишира пръв в Савона пред догонващата го основна група. 34-годишният колоездач завърши с 10 секунди пред групата, в която Симон Гешке (Giant-Shimano) бе най-бърз в спринта за второто място, следван от Енрико Баталин (Bardiani-CSF).

За Роджърс това бе първа победа от завръщането му в спорта след положителна допинг проба за кленбутерол миналата есен. В крайна сметка австралиецът бе оправдан, а сега се завърна по отличен начин. За него Джирото е само подготовка за Тур дьо Франс, но в днешния ден той използва открилата се възможност и постигна престижна победа.

Всички откъснали се колоездачи бяха прибрани навреме в групата, а докато фаворитите внимаваха един за друг, Роджърс направи страхотна атака по спускането и бързо направи преднина от 40 секунди. Giant-Shimano и Trek поведоха преследването, а Кадел Евънс и съотборниците му от BMC просто поддържаха темпото. В крайна сметка авансът на австралиеца се оказа достатъчен за успеха му.

Евънс пък запази розовата си лидерска фланелка, а сред първите в генералното класиране не настъпиха промени. Ригоберто Уран е втори на 57 секунди, а Рафал Майка е трети на 1:10.

В сряда пред колоездачите предстои индивидуалното бягане по часовник, което ще е един от важните етапи в борбата за крайния успех.

10371386_790775074273810_6213809801019471527_n

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори